Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур

ЛНЗ – Динамо – 2:4

Гол: Бойко, 61 (пен.), Прядун, 90+1 – Бражко, 3, Ярмоленко, 72, Буяльський, 77 (пен.)

Після вильоту з єврокубків кияни націлились на чемпіонство УПЛ. Попри травми Тимчика, Вівчаренка й Шепелєва та, що найважливіше, Шапаренка команда Мірчі Луческу повернулась в чемпіонат України впевненою перемогою над Ворсклою (2:0). Крім цього, у Динамо ще лишилось три матчі в запасі при 8-очковому відставанні від лідера турнірної таблиці – Шахтаря.

ЛНЗ почав неабияк дивувати після приходу Дулуба. За підсумками трьох турів черкаська команда набрала лише 4 бали, однак зіграла внічию з віце-чемпіонами СК Дніпро-1 та перемогла сенсаційний Рух, який йшов без поразок.

Матч розпочався за сценарієм гостей. Вже на 3-й хвилині Бражко відкрив рахунок гарматним пострілом здалеку у нижній кут воріт. Для півзахисника, що зайняв місце Сидорчука, цей гол став дебютним за дорослу команду. Буяльський та Діалло продовжили тероризувати Пенькова пострілами здалеку (нахвалена оборона Дулуба таки підтверджувала своє реноме). Втім спіймати кіпера на помилці більше не вдавалося.

Чи не після кожної навали киян господарі відповідали контратакою, які так і не завершились успіхом. Найактивнішими були Пасіч та Наумець – останній активізувався перед свистком на перерву та завдав значного клопоту рідній команді. Ярмоленко також мав нагоду подвоювати перевагу на 30-й, однак не зміг прицільно пробити з розвороту.

В другій половині ЛНЗ почав огризатися ще частіше – оборона киян дала осічку. Караваєв зіграв рукою в штрафному та привіз пенальті. Бойку вдалося пробити Бущана з 11-метрової позначки. Втримати нічию підопічним Дулуба не пощастило.

На 72-й Ярмоленко опинився без опіки в штрафному і не пробачив помилки господарям. За лічені хвилини Муравський збив Дубінчака у своєму карному майданчику та зрівняв статистику за призначеними пенальті. Новоспечений капітан киян Буяльський не підвів.

На цьому черкаський блокбастер не завершився. На першій хвилині компенсованого часу помилка киян в обороні конвертувалась у пропущений гол. Прядун розстріляв ворота Бущана впритул головою після передачі Норенкова з краю штрафного. "Біло-сині" відповіли блискучою комбінацією. Буяльський передачею розігнав атаку для Беніто (дежавю матчу з Ворсклою), останній відіграв кіпера і скинув Волошину під удар в порожні ворота – 2:4.

Отже, Динамо набрало 12 очок та стрибнуло на 4 сходинку. ЛНЗ йде 11-м з 7 балами в активі.