"Нас зібрав Геннадій Буткевич. Полісся лише цього сезону вийшло в УПЛ, він просто хотів з усіма познайомитись. Це нормальне бажання для людини, яка в пізньому віці прийшла у футбол і захотіла зрозуміти його зсередини, поговоривши зі своїми колегами, які також вкладають гроші у цей вид спорту. За перші вісім турів Буткевич уже зрозумів головні проблеми в українському футболі.

Чи маю на увазі суддівство? Так, і вплив на нього УАФ. Геннадій Владиславович хотів, щоб клуби представляли не другі чи треті особи, а люди, які реально вкладають гроші. Але прийшли не всі запрошені. Хтось знаходиться за кордоном, хтось – у місцях позбавлення волі, я маю на увазі Чорноморець.

Ахметов сказав, що прийде наступного разу, але чи буде він, чи знову так відповість – ми не знаємо. Президент Оболоні був би 100%, але у нього піднялася температура. Козловський обіцяв, але з якоїсь причини не приїхав. Тобто не було кількох епатажних президентів та інвесторів, які могли внести цікаві пропозиції та рекомендації.

Були питання щодо призначення суддів, ВАР, щоб клуби не проявляли зацікавленості у самовільній винагороді арбітрів. Також ми хочемо прибрати всіх італійців з українського суддівства: Лучі, Ріццолі. У нас в Україні є достатньо грамотних колишніх арбітрів, які гідні обійняти ці посади.

Крім цього, порушувалося питання, щоб перевіряти час від часу наших суддів на детекторі брехні. Це нормальне явище. Усі президенти клубів – власники якогось бізнесу, вони сказали, що використання детектора брехні на підприємствах відбувається дуже часто.

Було б непогано створити рейтинг українських арбітрів, щоб після кількох помилок рефері опускався вниз у списку і публічно звітував про свої суперечливі рішення у матчі. Президенти клубів хочуть зробити арбітрів публічними – щоб вони були підзвітними. Це те, на що заплющував очі Лучі, забороняючи суддям давати коментарі.

Наскільки я знаю з чуток, Лучі працює віддалено з Італії. У нього в жовтні закінчується контракт, і його просто не потрібно продовжувати. У цьому немає проблеми, враховуючи його вік та віддаленість. Це те, що потрібно робити насамперед – змінювати Лучі.

Проведені реформи італійців нікого не влаштовують. Торік чемпіонат закінчували із суддівськими скандалами, новий сезон розпочали також зі скандалів", – розповів Фрідман в інтерв'ю Sport-Express.