– Чому ви залишили Криськіва і Бондаренка в запасі?

– Я ухвалював свої рішення частково на навантаженнях гравців під час минулої міжнародної паузи і чемпіонату України. Я вибирав стартовий склад, ґрунтуючись, зокрема, на свіжості гравців; на тому, скільки енергії вони витратили в минулих матчах.

– Що можете сказати про гру Сікана і чому не замінили його в перерві?

– Він добре почав, використовував свою швидкість. Під час другого пропущеного м'яча він припустився помилки, його поперечний пас був помилковим рішенням. Але я не вважав, що його слід знімати з гри після першого тайму. Я дав йому можливість виправитися.

– Чому ви вирішили поставити дебютанта ЛЧ Міроші в стартовий склад?

– У нас пристойний склад, є можливість вибирати. Я обрав.

– Чи подобається вам у Гамбурзі?

– Ми побачили повний стадіон. Думаю, рішення грати домашні матчі в Гамбурзі було для Шахтаря правильним. Місцевим жителям буде цікаво спостерігати за єврокубковими матчами. Як пройшла ваша подорож до Гамбурга і наскільки це складно? Будь-яка наша подорож, наприклад, на збори або товариську гру в іншій країні, забирає певний час, щоб перетнути кордон. І це не тільки сам процес проїзду, ще доводиться чекати, проходити паспортний контроль. Потім нам потрібно кілька годин, щоб дістатися до місця нашої посадки на літак до Гамбурга. Врешті, враховуючи часову різницю, подорож забирає десь вісім-дев’ять годин замість звичайного двогодинного перельоту.

– Ваша команда намагалася будувати атаки від воротаря. Чи думаєте ви, що помилки під час цих побудов стали вирішальними в сьогоднішній поразці? Або ж різниця в класі між двома командами виявилася більшою, ніж ви могли припустити до гри?

– Між Шахтарем і Порту дійсно є різниця в якості та досвіді. Я не можу дати гарантію, що ми не пропустили б сьогодні, якби не припустилися цих помилок. Але ми точно залишилися б довше в грі, що додало б моїм підопічним більше впевненості. Ми забили дуже хороший м'яч і зрівняли рахунок, але відразу ж пропустили другий м'яч. Ми доклали багато зусиль, щоб повернутися в гру, і відразу ж пропустили. Чи є різниця в якості між двома командами? Так, – цитує ван Леувена офіційний сайт Шахтаря.