Прімера. П'ятий тур

Гранада – Жирона – 2:4

Гол: Узуні, 63, Боє, 85 – Циганков, 22, Савіо, 31, Лопес, 34, Коуту, 89

У стартовому складі каталонського клубу з'явилися обидва наші земляки – Артем Довбик та Віктор Циганков. І саме український вінгер вивів Жирону вперед на 22-й хвилині. Савіо прорвався між двома оборонцями Гранади і відпасував на Циганкова, Віктор змістився ближче до центру, скинув м'яч під ліву ногу і розкішним ударом на межі штрафного поклав його у ліву "дев'ятку". Його перший гол за каталонців у цій кампанії та четвертий загалом.

Невдовзі підопічні Мічела подвоїли перевагу. Савіо записав у свій актив ще й гол, вразивши ворота господарів потужним дальнім ударом. А за лічені хвилини до побиття Гранади долучився Довбик. Гарсія пробивав зі штрафного, Артем головою скинув на Лопеса, а тому залишалося впритул розстріляти ворота – 3:0. Перший асист українського форварда у Ла-Лізі.

На 63-й хвилині господарі відквитали один гол. Гумбау навісив з кутового, Мікель скинув на Узуні – албанець замкнув дальню стійку – 1:3. Невдовзі Циганкова змінив на полі Порту, а Довбика – Стуані.

Під завісу поєдинку Жирона ледь не втратила перемогу, пропустивши гол від Боє – 2:3. Нерви каталонських вболівальників пожалів Коуту, який за лічені хвилини встановив остаточний рахунок у матчі – 4:2.

За чотири поєдинки на старті сезону команда Циганкова і Довбика заробила 10 з 12 можливих очок і піднялася на третю сходинку Ла Ліги. У Барселони, яка йде другою, така ж кількість пунктів. До того ж у Жирони є матч в запасі. Лідирує Реал (15 залікових балів). Гранада посідає 18 місце (3 очки).