– Якщо вам надійде пропозиція від клубу української Прем'єр-ліги, чи готові будете повернутися до нашої країни?

– Я – професійний тренер і готовий працювати скрізь. У мене гарні стосунки з багатьма українцями, то чому ні? У житті тренера може статися все, що завгодно.

– Якщо вам надійде пропозиція від російського клубу, погодитеся?

– Я працюю тренером і моє завдання – забезпечувати свою родину. Мене політика взагалі не цікавить, я просто хочу займатися улюбленою справою – бути футбольним тренером. Сподіваюсь, що в Україні незабаром закінчиться війна і люди перестануть гинути. У Сербії теж була війна, ми також через це пройшли, тому розуміємо вас.

– Ви розумієте, що відбувається в Україні, що росія – агресор?

– Я розумію, що відбувається в Україні, але не хочу про це говорити більш детально. Є політики, люди, які займаються розв'язанням цього питання та отримують за це зарплату. Я ж людина, яка займається спортом, і люблю кожен народ світу.

– Ви прихильник слогана "спорт поза політикою". Як ви вважаєте, міжнародні федерації, які відсторонили російських спортсменів від змагань, ухвалили правильне рішення?

– Сербських спортсменів свого часу також дискваліфікували. Я вважаю, що спортсмени не винні у війнах. Це моя особиста думка, – сказав Огнєновіч у коментарі Sport-Express.