– Ви забивали на зборах за Динамо, але у вас немає голів за команду в офіційних матчах. Це турбує?

– Так, турбує. Це одна з причин. Містер, коли я зіграв перші 5-7 матчів, казав: "Ну, коли вже? Давай-давай". Потім ще більше. На теорії говорив: "Кабаєв, я чекаю від тебе голів". А я ж сам чекаю! Мені теж приємно забивати, я теж хочу!

Перша гра, 2-3 моменти, забивай – і все. Я не забив, і потім ти накручуєш себе. Це важко зрозуміти нефутбольній людині. Я не сварю їх за це. Я вважаю, що це чисто психологічна проблема, що я не можу забити. Збори – це немає вболівальників і тиску, ти виходиш і кайфуєш. А тут вже результат, і все одно ти десь себе трохи накручуєш. Я вірю, що той Кабаєв, який був пів року чи рік тому, стане тільки сильнішим. По-іншому не буде.

– Статистика каже, що вам знадобився 21 матч, щоб зробити свою дебютну результативну дію за Динамо.

– Так, у мене одна результативна дія за 21 матч. Я бачив це. Навіть Ігор та Григорій Суркіси питали: "Це що – твоя перша результативна дія за 21 матч?" А що я міг відповісти. Це правда, так і є. Я теж хочу віддавати й забивати більше, як Довбик. Але поки так, що я можу зробити? Я хочу це робити й роблю все для цього. Значить, поки що не прийшов час.

– Якою ви бачите свою роль і статус у команді?

– За натурою я інтроверт. Не скажу, що я мало спілкуюсь. Я і з Ярмоленком, і з кимось з молодих, умовним Царенком, наприклад, добре себе почуваю. Важко сказати, яка у мене роль. Я від себе чекаю голів. Будуть голи, буде краща гра, і я буду допомагати цим команді здобувати очки. Думаю, цього вистачить з головою.

Я добре почуваю себе в команді. Спілкуюсь з персоналом, з футболістами. Все супер. Але я розумію, почуйте мене, мої критики, що мені не вистачає голів і передач. Я все розумію, скільки б ви не писали про це. Я не тупий і не дурень, я доросла людина. Пишете, що я не рівень Динамо. Ну як не рівень? Я стільки прагнув сюди–– добре грав у Зорі, забивав голи, у Чорноморці також, – сказав Кабаєв у інтервʼю Tribuna.com.

Нагадаємо, що півзахисник приєднався до Динамо у серпні 2022 року.