Матч Ман Сіті – Арсенал відбудеться у неділю, 6 серпня, і розпочнеться о 18:00 за Києвом. Пряма трансляція буде доступна на Setanta Sports. За регламентом, трофей повинні розігрувати чемпіон Англії та володар національного Кубка. Оскільки "містяни" оформили требл, їхнім суперником стане друга команда АПЛ – Арсенал.

“Каноніри” у минулому сезоні були дуже близькими до сенсаційного чемпіонства. Ман Сіті випередив підопічних Артети фактично на останньому віражі. Однак, лондонці провели потужну трансферну кампанію і збираються взяти реванш. Деклан Райс (Вест Хем), Кай Хаверц (Челсі) та Юр’єн Тімбер (Аякс) обійшлися Арсеналу в 238 млн євро. Усі вони готові грати. На відміну від Олександра Зінченка, який не встиг повністю відновитися. Ще одна суттєва втрата Арсенала – бразильський форвард Габріел Жезус. Він травмувався на передсезонних зборах.

У складі Ман Сіті теж відбулися незначні зміни. Капітан команди Ілкай Гюндоган вирішив не продовжувати контракт і перебрався до Барселони. Тоді як Ріяд Марез поїхав на заробітки у Саудівську Аравію. Пеп наразі підписав лише двох новачків, щоправда за рекордні гроші. Вже екс-захисник Лейпцига Йошко Гвардіол після переїзду на Етіхад став найдорожчим захисником в історії футболу (100 млн євро). Натомість його співвітчизник Матео Ковачіч дістався “містянам” за 30 млн євро. Колишній хавбек Челсі повинен замінити Гюндогана.

Якщо Ковачіч має усі шанси з’явитися на полі, то Гвардіолу доведеться зачекати. Він ще навіть не встиг потренуватися у загальній групі. Під питанням участь Де Брюйне, який розірвав підколінне сухожилля у фіналі ЛЧ проти Інтера.

Утім, можлива втрата бельгійського плеймейкера суттєво не змінює розподіл сил. Надійний букмекер FAVBET очевидним фаворитом матчу за Суперкубок Англії вважає Ман Сіті. Коефіцієнт на перемогу “містян” в основний час становить 1.85. Шанси Арсенала – значно нижчі (4.85). Цінник нічиєї за підсумками 90 регламентованих хвилин – 4.10.

Фахівці очікують результативної гри. Стандартний тотал більше 2,5 оцінюється коефіцієнтом 1.70, аналогічний тотал менше – 2.22. Зазначимо, що у разі нічиєї в основний час команди відразу перейдуть до серії післяматчевих пенальті.

Чинним володарем трофею є Ліверпуль, який торік доволі впевнено розібрався саме з Ман Сіті (3:1).