Жіночий ЧС-2023, 3-й тур, група G

ПАР – Італія – 3:2

Голи: Орсі, 32, (аг.), Магайя, 67, Катлана, 90+2 – Карузо, 11, (пен.), 74

Аргентина – Швеція – 0:2

Голи: Блумквіст, 66, Рубенссон, 90, (пен.)

Група F 0+9

Ямайка – Бразилія – 0:0

Панама – Франція – 3:6

Голи: Кокс, 2, Пінзон, 64, Седено, 87 - Лакрар, 21, Діані, 28, 37, 52, Гарре, 45, Бехо, 9

Італійки змарнували шанс на вихід з групи. Рахунок відкрила "Скуадра адзурра", реалізувавши пенальті, однак ще до перерви автогол Орсі відновив паритет. У другому таймі ПАР вийшла вперед, та гравчині Італії не здавалися – Карузо оформила дубль. У компенсований час Каатлана поставила крапку в грі, подарувавши ПАР омріяну путівку. У плей-офф на них чекають Нідерланди.

Швеція переграла Аргентину. Перша 45-хвилинка видалася засушливою на голи, однак по перерві Блумквіст вивела шведок вперед. Під кінець поєдинку Рубенссон подвоїла перевагу, реалізувавши пенальті. Таким чином, Швеція, яка є бронзовим призером минулого ЧС, вийшла в плей-офф, де зустрінеться з чинними чемпіонками – США.

На Бразилію очікувала "суха" нічия з Ямайкою та виліт з групи. Бразилійки протягом усього матчу володіли перевагою та створювали безліч небезпечних моментів, проте конвертувати це в гол команда не змогла. Бразилія набрала чотири очки та фінішувала на третьому місці у турнірній таблиці у групі F.

Франція влаштувала гольове шоу з Панамою. Відкрити рахунок вже на старті матчу вдалося представницям Панами, однак до кінця першого тайму француженки накидали суперницям аж 4 голи. По перерві Діані забила ще один м'яч, оформивши хет-трик у матчі. На 64-й та 87-й хвилинах вдалося відзначитися й збірній Панами. Гол Бехо на 90+9 хвилині поставив крапку в зустрічі. Франція посіла перше місце в таблиці F та вийшла до плей-оф. Натомість представниці Панами з нулем у активі вилетіли.