Вроцлавські ультрас розгорнули антиукраїнські банери під час матчу проти Заглембе (1:2), за який виступає динамівець Сергій Булеца. На плакатах йшлося: "Зупиніть українізацію Польщі" та "Українці мордували дітей на Волині". Крім того, польські фани скандували нецензурні висловлювання про УПА та Степана Бандеру.

"Ми проаналізуємо відеозаписи з камер на стадіоні. На правах організаторів матчу, ми можемо подати заяву на заборону відвідування стадіону особам, яких можна впізнати на записах.

Клуб, як організатор змагань, не знав про банери, які з’явилися на трибунах під час матчу проти Заглембе, і зазначає, що гасла, які там містяться, не є позицією клубу. Поява банерів і їхні невеликі розміри свідчать про те, що вони були завезені на стадіон не в готовому вигляді.

Написи могли бути зроблені вже на стадіоні (наприклад, в туалеті, де у нас за регламентом немає моніторингу). Водночас нагадаємо, що охорона, яка забезпечує порядок на матчі, не має право на особистий обшук.

Також варто відзначити, що на матчі були присутні 17 тисяч уболівальників, які в переважній більшості були зосереджені на підтримці своєї команди та жодним чином не виявляли своїх поглядів і думок, не пов'язаних зі спортивною подією.

Щоденно ми тісно співпрацюємо як з Польським футбольним союзом, так і з Екстраклясою, працюючи разом над покращенням безпеки та організації матчів на стадіонах. Ми заявляємо про відкритість до співпраці та діалогу, щоб спільно протидіяти поганим практикам", – наводить заяву клубу Sportowe Fakty.

Зазначимо, що саме на цій арені 26-го серпня Олександр Усик проведе захист титулів проти британця Даніеля Дюбуа. А 9-го вересня на цьому стадіоні збірна України прийматиме Англію у рамках відбору на Євро-2024.