Чемпіонат світу 2023, груповий етап

Група А, 3-й тур

Швейцарія – Нова Зеландія – 0:0

Норвегія – Філіппіни – 6:0
Голи:
Роман Хауг, 6, 17, 90+6, Гансен, 31, Баркер (автогол) 48, Райтен, 53

Група Н, 2-й тур

Південна Корея – Марокко – 0:1
Гол:
Джраїді, 6

Німеччина – Колумбія – 1:2
Голи:
Попп, 89 (пен)Кайседо, 52, Ванегас, 90+7

У завершальному турі групи А визначились учасниці плей-офф. Нова Зеландія розписала нічию зі Швейцарією та стала першою господаркою чемпіонату світу в історії, яка не змогла вийти з групи на домашньому турнірі. У паралельному матчі Норвегія розчавила Філіппіни, наколотивши у ворота суперниць 6 м'ячів.

У такий спосіб, Швейцарія вийшла з групи переможницею квартету. Норвегія посіла 2 сходинку й також зіграє у пей-офф.

Марокко здобуло дебютну перемогу на ЧС у матчі з Південною Кореєю. Північноафриканки виступають на Мундіалі вперше в історії, тому цей тріумф на чемпіонаті світу також став загалом дебютним для збірної на цьому рівні. Захисниця Марокко Нухайла Бензіна окремо вписала своє ім'я в підручники з історії Мундіалів, провівши цей матч у хіджабі – раніше цього ще ніхто не робив.

Колумбія у напруженому поєдинку здолала Німеччину. Нападниця Реала Лінда Кайседо зробила неабиякий внесок у перемогу своєї збірної, вже традиційно відзначившись забитим м'ячем. Цікаво, що напередодні дівчині стало зле на тренуванні: під час пробіжки вона втратила свідомість на очах преси. А три роки тому колумбійка призупинила кар'єру через боротьбу з раком.