"Гірники" переграли Металіст 1925 в матчі 1-го туру чемпіонату України. Наприкінці поєдинку Валерій Бондар невдало впав на газон. Забирати оборонця донеччан з поля довелось на електрокарі.

За інформацією ТаТоТаке, після матчу Бондаря доправили до лікарні. Попередній діагноз – перелом ключиці. Спортивний медик Дмитро Бабелюк дав невтішний прогноз у своєму Telegram-каналі.

"Таке падіння може привести до низки проблем. Перш за все, думаємо про ключицю та імовірний перелом. Якщо підтвердиться такий діагноз, то вирішуватиметься питання щодо можливої операції. Це за умови, що уламки кістки значно змістяться.

Іншою проблемою може бути ушкодження акроміо-ключичного зʼєднання, яке веде до значного обмеження рухів у плечовому суглобі та тривалого лікування. Найменш вірогідним, але все ж можливим сценарієм, може бути вивих плечового суглоба. Механізм нетиповий, але після падіння з висоти на випрямлену руку може відбутися вивих плечової кістки з суглоба.

Гравець покидав поле у сльозах на електрокарі. Скоріш за все, лікарі на місці діагностували проблему та озвучили гравцеві приблизний діагноз, який означає виліт на тривалий час", – написав Бабелюк.