Матч Ворскла – Діла відбудеться у четвер, 27 липня, у польському місті Тихи. Початок зустрічі о 20:30 за київським часом. Дуель полтавців з грузинами розсудить болгарський рефері Нікола Попов.

За підсумками минулого сезону УПЛ підопічні Віктора Скрипника епічно фінішували на п'ятій сходинці, обійшовши Олександрію в завершальному турі. Це і дозволило полтавцям вдесяте в історії зіграти у єврокубках. Найбільшим досягненням Ворскли залишається вихід у груповий етап Ліги Європи. До цього етапу команда потрапляла двічі (понад 10 років тому) – напряму за підсумками сезону чемпіонату України, а також через кваліфікацію.

У поточне міжсезоння команда Скрипника втратила двох основних гравців – Василя Кравця та Тауланта Сефері. На заміну першому нещодавно клуб підписав бразильського центрбека Тіаго Сантану, однак той не потрапив до заявки на матч. У лавах нападників після відходу Сефері залишився лише Руслан Степанюк. 19-річний Данило Тузенко, який нещодавно перебрався до головної команди, до заявки також не увійшов.

Діла здобула путівку в єврокубку, взявши бронзову нагороду за підсумками минулого сезону чемпіонату Грузії. Раніше клуб з міста Горі та Ворскла не зустрічались в офіційних матчах. Ба більше, полтавці вперше зіграють проти колективу з Грузії, а Діла – проти українського клубу. Цікаво, що Ділу очолює український наставник Андрій Демченко, а його кольори захищають двоє наших футболістів – нападник Микола Ковталюк і воротар Євген Кучеренко.

Надійний букмекер FAVBET вважає фаворитом зустрічі Ворсклу. Коефіцієнт на перемогу полтавців в основний час становить 2,09. Тоді як несподіваний тріумф Діли оцінюють у 4,15 бала. Нічия помножить ставку на 3,50.

Експерти не очікують на результативний поєдинок. Тотал більше 2,5 оцінюється коефіцієнтом 2,27, аналогічний тотал менше – 1,64. На прохід підопічних Віктора Скрипника можна поставити з коефіцієнтом 1,63, тоді як прохід грузинської команди оцінюється у 2,30.

Додамо, матч-відповідь у Грузії запланований на 3 серпня.