Нагадаємо, Руслан Петрович водночас є наставником і Олександрії, і збірної України U-21. А донедавна він ще й очолював національну футбольну команду. На молодіжному Євро-2023 "синьо-жовті" з Ротанем дійшли до півфіналу, завдяки чому завоювали путівку на Олімпіаду-2024.

УАФ затвердила Руслана Ротаня тренером на олімпійський цикл. Однак клуб не зобов'язаний відпускати тренера на Ігри. Та в Олександрії запевнили, що знайдуть компроміс.

"Було цікаво та приємно спостерігати за молодіжкою. Саме за грою. І я чув, що багатьом гра сподобалася. Потрапляння до півфіналу не виглядало випадковим досягненням. Знаю, результат з Іспанією багатьох засмутив.

Однозначно, що гра нашої збірної була чудовою. Це краще, ніж поставити автобус та відстояти проти Іспанії в обороні всі 90 хвилин. Ми ж любимо футбол не лише за результат, а й за саму гру? Від футболу потрібно 90 хвилин отримувати задоволення. А не муки, а потім перемога 1:0.

Олімпіада – це світовий рівень. Про це ще ніхто не говорив у клубі. Компроміс буде знайдено. Поки що не готовий говорити, яким саме він буде. Звичайно, це дуже престижно, якщо клубний тренер представлятиме країну на Олімпіаді. І це великий досвід для фахівця", – сказав Кітаєв у коментарі для FanDay.