"Мій кумир? Думаю, багато хто знає – це Сантьяго Канісарес. Для мене це був еталон, ідол воротаря. У мій час всі рівнялися на Олівера Кана, Едвіна ван дер Сара. Для мене це був Канісарес. Не тільки через його епатажний вигляд, а насамперед за його гру у Валенсії, збірній Іспанії.

Маленький секрет: я колекціоную ігрові футболки, у мене їх дуже багато. Дуже-дуже хотів мати футболку Канісареса. Спілкувався з ним в діректі в Instagram. Він дуже приземлена, ввічлива та цікава людина. Зараз у нього є своє телешоу, він займається ралі, у нього свій заміський будиночок, і свійську худобу трошки розводить. Відпочиває людина.

Не міг ніяк знайти, багатьох колекціонерів питав. Ніхто не міг знайти ні на аукціонах, ніде. Я вже налаштувався та сам йому написав. Він відповідає: "Вибач, будь ласка, знаю, що я твій кумир, бачив це в новинах, коли ти ще в Іспанії був. Але в мене немає жодної футболки. Навіть вдома не висить ні з Валенсії, ні зі збірної.

І ось буквально місяць чи півтора тому. У мене є знайомий журналіст часів виступів за Малагу. Ми з ним звлишилися в хорошому конекті. Коли війна почалася, він писав мені.

І він знайшов одну футболку через вболівальника з Євро-2000 в Бельгії та Нідерландах. Це неймовірний раритетний екземпляр. Мені її місяць чи півтора тому передали з Іспанії. Вона вже така трошки пошкрябана, але все одно. Це неймовірний для мене екземпляр", – розповів Бойко в інтерв'ю для прес-служби Полісся.

Нагадаємо, Бойко доходив до фіналу Ліги Європи у складі Дніпра. Також встиг пограти за Бешикташ і Малагу.