Євро-2023. U-21. Фінал

Ізраїль U-21 – Англія U-21 – 0:3

Голи: Гіббс-Вайт, 42, Палмер, 66, Арчер, 90

Нереалізований пенальті: Гіббс-Вайт, 17

Ізраїль потрапив у півфінал, здолавши Грузію у серії пенальті (4:3). Натомість англійці здобули мінімальну перемогу над Португалією – 1:0.

Номінальні господарі ледь не пропустили ще на 13 хвилині матчу. Голкіпер під тиском Гордона невдало вибив мʼяч, який підхопили суперники. Все закінчилося ударом від Сміт-Роу – Царфаті врятував. Проте під час цього епізоду Джабер збив Гордона, за що арбітр призначив пенальті. 11-метровий пішов пробивати Гіббс-Вайт, але не влучив у ворота.

Під завісу тайму Морган отримав ще один шанс. Він відгукнувся на подачу Палмера та головою у стрибку переправив мʼяч під поперечину. Натомість футболісти Ізраїлю не завдали жодного удару в площину.

По перерві англійці продовжили контролювати гру та не дозволяли супернику перевернути хід гри. Сміт-Роу ідеально викотив мʼяч під удар Палмеру. Фінальну крапку у матчі поставив Арчер, який зробив рахунок у матчі 3:0 на користь англійців.

Фінал молодіжного Євро-2023 відбудеться 8 липня о 19:00. Там Англія зустрінеться з переможцем матчу між Іспанією та Україною. Поєдинок розпочнеться сьогодні, 5 липня, о 22:00.