"Проблема починається з Роналду, який став корисним ідіотом для однієї з найгірших у світі диктатур і відкрив для інших гравців можливість стати корисними ідіотами для диктатури, яка намагається себе легітимізувати.

Там є така людина, як Мухаммед ібн Салман аль-Сауд (прем'єр-міністр Саудівської Аравії), який відбирає повноваження у місцевої влади та перетворює країну на своєрідну централізовану диктатуру європейського типу. В обмін на це він надав деякі права жінкам, але зараз він їх дав, а за кілька років може забрати, якщо захоче.

І трохи сумно бачити, як футболісти – зірки, символи, приклад для дітей по всьому світу – перетворюються на корисних ідіотів для диктатури. Є гравці, які заробляють у Європі чистими 5, 6, 10 млн євро, а там їм пропонують 50, 60, 70...

Подивіться, що у Європі відбувається з молоддю – вона у розпачі. У робітничого класу немає роботи. І трохи сюрреалістично обговорювати футболіста, який заробляє 60 мільйонів, на тлі мільйонів молодих людей, які опинилися у безвихідному становищі", – цитує Рапосо A Bola.

Нагадаємо, Роналду передбрався в Аль-Наср взимку цього року. А нещодавно у чемпіонат Саудівської Аравії перейшли Карім Бензема та Н'Ґоло Канте – вони виступатимуть за Аль-Іттіхад.