"Мірча Луческу завжди для мене залишиться тренером Шахтаря. Хто б що не казав, що він у перший рік виграв усе, що можна в Україні. Але вчитель прийшов, коли клас було зібрано. Коли почав Шахтар перебудовуватись. Пішов Мораєс, Марлос, Тайсон, Пятов, Ісмаїлі, травма Степаненка, молоді хлопці. Динамо було тоді зібране не Луческу. Я збирав цю команду, потім Михайличенко. Забарний додався.

За Луческу ніхто не зʼявився з футболістів. Ніхто. То була вже зібрана команда. Може, жорстко скажу, але за останні два роки жодного прогресу команда не має. Згадайте, яка риторика була – перша ЛЧ, у нас молода команда, зараз там обібʼємось, COVID-19, порожні трибуни, наступного року, дай боже, потрапимо до ЛЧ. Так, потрапили другий рік у ЛЧ. Скільки набрали? У першому набрали 4 очки – обіграли Ференцварош та нічия. Потім друга ЛЧ – дві нічиї з Бенфікою. І знову: "У нас молода команда, йде перебудова".

Луческу гарно розповідає, здорово все. Потім Ліга Європи – команда навіть із групи не виходить. І знову йдеться, що третій рік команда молода, перебудовується третій рік. Він каже, що в нього пішло 11 футболістів. Можу сказати, що перший чемпіонат, коли я був головним тренером, нам не вистачило одного чи двох очок до Шахтаря. І ми не зіграли матчу із Маріуполем. Це не моя вина, що не зіграли. Ми мали тоді, коли ставати чемпіонами. Але не зіграли, поступилися Шахтарю одне чи два очки.

Другий рік – ось у нас була насправді перебудова. Пішов Коваль, Морозюк, Хачеріді, Віда, Антунеш, Рибалка, Гонсалес, Ярмоленко, Мбокані, Мораєс, Кравець – ось вам 11 футболістів. І це люди, які вигравали чемпіонати. І Луческу називає 11 футболістів, хто в нього пішов. Хто в нього пішов?

Він досвідчений тренер, вигравав чемпіонати, кубки, єврокубки. Але так гарно розповідати, як він це підносить – і це все "хавається". Прогресу я не бачу в Динамо за останні два роки саме за грою", – поділився Хацкевич в інтерв'ю Sportarena.