Євро-2023 U-21

Група С

Англія U-21 – Німеччина U-21 – 2:0

Голи: Арчер, 4, Елліотт, 21

Ізраїль U-21 – Чехія U-21 – 1:0

Голи: Гендельман, 82

Англія вже гарантувала собі вихід у плей-офф, а ось Німеччині потрібно було перемагати, щоб мати шанс пройти далі. Проте ще у першому таймі номінальні господарі двічі влучили у ворота суперника. Спочатку Арчер на 4 хвилині вийшов на побачення з голкіпером та прокинув мʼяч повз нього. А згодом Елліотт протягнув круглого до карного майданчика та поцілив у дальній кут.

У німців було кілька хороших спроб змінити ситуацію, але жоден з ударів так і не долетів до цілі. По перерві Палмер отримав пас від партнера у штрафному та пробив, але в останній момент опонент заблокував. Більше командам забити не вдалося.

У паралельному матчі туру Ізраїль зустрічався з Чехією. Номінальні господарі активніше діяли в атаці. Зокрема хороший шанс змарнував Тургеман, який вийшов на ударну позицію, але спрямував мʼяч повз ліву стійку. Під завісу тайму Гендельман головою приніс перемогу Ізраїлю.

За підсумками матчів Англія стала переможцем групи та разом з Ізраїлем вийшла у чвертьфінал Євро. А ось Німеччина і Чехія покинули турнір. Англія гратиме у чвертьфіналі з Португалією, а Ізраїль з Грузією.