Результати базувалися на попередньому анкетуванні клубів. За його підсумками переможцем став наставник Зорі Патрік ван Леувен, повідомляє офіційний сайт УПЛ.

Фахівець отримав від 15 клубів 32 бали: сім перших місць, п'ять других та одне третє. Зазначимо, що клуби не могли голосувати за своїх наставників.

Срібло завоював Ігор Йовічевіч (Шахтар), якому вдалося здобути 23 пункти. Третє місце посів Роман Григорчук з 13-ма балами (Чорноморець), четверте – Віктор Скрипник (10) і п'яте – Олександр Кучер (5). До переліку десяти найкращих тренерів зовсім не увійшов Мірча Луческу, тренер Динамо.

До слова, не потрапили до топ-5 Юрій Вернидуб (Кривбас), Володимир Шаран (Минай), Руслан Ротань (Олександрія), Юрій Вірт (Верес) та Ярослав Вишняк (Колос).

Нагадаємо, за підсумками минулого сезону Шахтар став чемпіоном УПЛ та зіграє у груповому етапі ЛЧ. Друге місце посів СК Дніпро-1 та спробує свої сили у кваліфікації ЛЧ. Зоря розташувалася на третій позиції та битиметься у Лізі Європи, а Динамо та Ворскла потрапили в Лігу конференцій.