– Розкажіть, яка у вашого клубу на цю мить ситуація з Максимом Хланем?

– Все просто. Зараз поки що він написав листа, що хоче розірвати контракт, але ми з цим не погоджуємось. Все заходить в юридичну плоскість, бо для розірвання контракту нема юридичних підстав. Хлань зі своїм адвокатом хочуть це діло спустити якось на гальмах, щоб його відпустили без грошей. Клуб з цим не згоден.

– Зоря хоче, щоб він до кінця допрацював контракт?

– Так.

– Зі слів Хланя, його не пускали в ідальню разом з першою командою та не давали спілкуватися з першою командою. Можете прокоментувати?

– Це як театр одного актора. Він факти перекручує і подає їх так, як йому вигідно щоб розірвати контракт. Куди його не пускали? Він жив в тій же кімнаті, в якій він жив, коли тренувався з основною командою. Він тренувався з U-19, але це ж одна й та сама структура, одна й та ж заявка на чемпіонат. Тому це рішення тренера – в якій команді тренується футболіст.

У його контракті прописано: "виконувати усі доручення, які йому надають тренерський штаб та керівництво клубу". Тому рішення тренера він повинен виконувати згідно з чинним контрактом.

Щодо кафе. Коли там іде обговорення тактичних завдань на гру і Хлань приходить, а він не є футболістом, який заявлений на гру, то навіщо йому чути плани тренера на гру? Це така інформація, яка не повинна виходити нікуди. Але сніданок, обід та вечеря були по розкладу з тією командою, з якою він тренувався на той час. При цьому меню було однакове в основного та молодіжного складу.

Максим завжди хотів бути тільки гравцем основного складу команди – це нормальне бажання, і я його розумію, але потрібно виконувати те, що від нього вимагає тренер.

Він не був гравцем стартового складу, ви можете перевірити, скільки разів він виходив в стартовому складі. Він був гравцем ротації, але ця ситуація його не влаштовувала. Ну що ж, треба дорости, йому лише 20 років.

Тоді він вирішив, що його тут не цінують, і ухвалив рішення розірвати контракт, але підстав для цього немає. Йому платили зарплату, як і всім футболістам, заборгованості немає. Заробітну плату йому ніхто не "зрізав" у зв’язку з тим, що він тренувався з командою U-19. На нього розраховували в майбутньому. Йому казали: "Перепідписуй контракт, ще буде час і будеш грати, твій час прийде". Умови контракту на перепідписання були дуже привабливими, але він хотів сьогодні і зараз, – розповів Гузь в інтерв'ю Українському футболу.