"Він (Трубін – прим.) допомагав мені зрозуміти, що все в житті змінюється. Я можу грати, але вік мій ворог зараз. Розумію, що в мене вже вік такий, в якихось елементах я втрачаю швидкість, але в мене є досвід. Я шукаю свої плюси, де я можу ще прогресувати та триматись на рівні.

Толя дає мені розуміння, що я не можу в чомусь з ним конкурувати, але можу в іншому. Він дійсно зараз в цьому конкретному компоненті переважає мене. Я що можу? Я можу підказати, допомогти, розповісти, щоб він прогресував далі.

Я зрозумів, що можу далі бути тренером воротарів цієї команди, наприклад. І я хочу тренувати таких воротарів, як Толя, Різник, Шевченко, Пузанков, Турбаєвський. Ці молоді дали мені поштовх, що потрібно не тільки конкурувати, а й розуміти, що буде далі. Для мене, для команди. Бо ця команда для мене все життя. Поки в мене будуть сили – буду конкурувати з ними. І нехай не розслабляються, і вони це розуміють.

Чи були ревнощі через ігровий час? Я ж вже доросла людина, розумію, що якщо він заслуговує... Це вибір тренера. До чого тут футболіст? Якщо тренеру більше підходить ця людина, то вона і грає. Я можу образитися на вибір тренера, це нормально, але водночас я маю розуміти, чому він цей вибір зробив. Якщо я розумію, що десь несправедливо – можу образитись. Навіть ці образи дають поштовх зробити себе ще кращим. Це і є конкуренція", – зазначив Пятов у інтерв'ю YouTube-каналу Шахтаря.

Зазначимо, що голкіпер захищає ворота "гірників" з 2007 року. У минулому сезоні він провів лише 2 матчі. Контракт Пятова з донецькою командою завершується 30 червня.