"Перше. Шевченківський суд Львова не мав права розглядати цю справу. Адже зміна підслідності з Печерського суду міста Києва на львівський виконана штучно. Прокурор, мотивуючи незадовільним проведенням слідства, передав справу з Головного слідчого управління Нацполіції до районного відділку Львова. Такі дії є незаконними, оскільки, у випадку неефективності, справу передають у іншу слідчу інстанцію, ДБР або НАБУ, або вищу.

Місто Львів ніяк не пов'язане з провадженням. Місце начебто вчиненого злочину в Києві, свідки й підозрювані проживають у столиці. Мета такої передачі розслідування – отримати підсудність львівського суду, який готовий винести незаконне рішення про зміну запобіжного заходу на арешт.

Друге та ключове. Суддя Шевченківського суду не мала права розглядати цю справу. Справа підслідна НАБУ та повинна розглядатися у ВАКС. Діяння, які нібито вчиняв Андрій Павелко, відбулися в період, коли він був нардепом й головою Бюджетного комітету. Відповідно, це виключно підслідність НАБУ. Таким чином, суддя втрутилась у компетенцію антикорупційних органів.

Третє. Суть рішення не витримує жодної критики. Одним з аргументів для зміни запобіжного заходу було те, що Андрій Павелко перебував з підозрюваним в одній будівлі. А саме – в офісі Асоціаціі футболу. Але це шестиповерхова споруда, в якій працює приблизно 200 людей. Слідство не зафіксувало будь-якого спілкування, лише одночасне перебування в Будинку футболу.

Зазначу, що попередній запобіжний захід діяв 7 місяців. Прокурори жодного разу не повідомляли про його порушення. Печерський суд чотири рази продовжував його.

Також слідство стверджує, що застава внесена з порушенням. Це не відповідає дійсності. Кошти сплачені понад півроку тому в належний спосіб та в повному об'ємі. Це засвідчують відповідні довідки Державної судової адміністрації, експерти та самі судді у своїх рішеннях. Слідство підняло це питання лише коли отримало юрисдикцію потрібного їм львівського суду.

Андрій Павелко є членом виконкому УЄФА та здійснює свою роботу в цій європейській інституції. Сторона захисту буде використовувати міжнародні інструменти кримінально-правового захисту, у тому числі, в європейських юрисдикціях", – наводить слова Бугая офіційний сайт УАФ.