Товариський поєдинок

Німеччина – Україна – 3:3

Голи: Фюлькруг, 6, Хаверц, 83, Кімміх, 90+1 (п) – Циганков, 19, 56, Рюдігер, 23 (а)

Цей спаринг мав стати історичним у кількох аспектах. Для Німеччини поєдинок був 1000-м в історії. А для збірної України – першим під наставництвом Сергія Реброва, який після численних місяців обговорень і пліток у медапросторі врешті очолив "синьо-жовтих".

"Синьо-жовті" у дебюті матчу напрочуд впевнено контролювали м'яч, але на своїй частині поля. Однак дуже швидко німці перехопили ініціативу. Мудрик ледь не став антигероєм вже на початку зустрічі. Михайло вивів форварда німців Фюлькруга віч-на-віч з Трубіним, проте опонент не скористався стовідсотковим шансом і не влучив по воротах.

Господарі продовжили тиснути і невдовзі цілком заслужено відкрили рахунок. Одна з численних атак Бундестім завершилася ударом Вольфа з меж карної зони. М'яч зрикошетив від Фюлькруга і застрибав у ворота.

Але підопічні Реброва швидко відновили рівновагу. Німці втратили м'яч на нашій частині поля, Забарний кинув у відрив Тимчика, який вивів Циганкова на побачення з Траппом. Віктор залишив за спиною Рюдігера і неробочою правою ногою відправив м'яч у дальній кут. Арбітр спершу переглянув VAR, щоб пересвідчитися, що Циганков не перебував у офсайді. Але у підсумку таки зарахував взяття воріт Бундестім.

Ще до перерви українці вирвалися вперед. Ярмоленко видряпав м'яч у суперника і відпасував на Тимчика, який прострелив у штрафний майданчик – Циганков дотепно пропустив м'яч між ногами і незграбний удар Мудрика зрізав у власні ворота Рюдігер.

У другому таймі підопічні Реброва забили ще один курйозний гол. Гінтер послизнувся у власному штрафному, Довбик підчатував помилку і холоднокровно відкотив м'яч Циганкову, якому залишалося вразити порожні ворота – 3:1.

Потім команди обмінялися моментами: спершу Україні пробачив Рюдігер, а згодом Зубков програв Траппу у ближній битві. На 83-й хвилині німці таки скоротили відставання. Рюдігер передачею зі своєї частини поля знайшов Хаверца, той протаранив Матвієнка і повернув інтригу в це протистояння. А невдовзі той-таки Хаверц протиснув Матвієнка і заробив пенальті. Антигерой – Соболь, який сфолив на форвардові. Вирок реалізував Кімміх.

3:3 – яскрваий дебют Реброва та водночас прикра аналогія з матчем-відкриттям НСК Олімпійський після реставрації.