Фінал Ліги чемпіонів Манчестер Сіті – Інтер відбудеться у суботу, 10 червня, на Олімпійському стадіоні Ататюрка у Стамбулі. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом. Матч у прямому ефірі покаже MEGOGO.

На груповому етапі Ман Сіті випередив Борусію Д, Севілью і Копенгаген. А вже у плей-офф команда Гвардіоли розібралася з Лейпцигом, Баварією та Реалом. У матчі-відповіді з "биками" Ерлінг Холанд оформив історичний пента-трик, повторивши супердосягнення Мессі і Луїса Адріано. Норвежець очолює перегони найкращих снайперів турніру з 12 голами.

Натомість Інтер створив сенсацію у квартеті з Баварією і Барсою, фінішувавши вище за каталонців. Далі турнірна сітка виявилась більш поблажливою до підопічних Індзагі. "Нерадзурі" вибили обидва португальські гранди, а у півфіналі легко нокаутували Мілан (3:0 за сумою двох матчів).

Цікаво, що Інтер та Ман Сіті раніше не зустрічались в офіційних матчах. На початку "десятих" команди обмінялися розгромними перемогами у літніх спарингах. З однаковим рахунком 3:0. У другому поєдинку дублем відзначився тоді ще форвард "містян" Едін Джеко. Зараз боснієць захищає кольори Інтера і повинен зіграти у Стамбулі з перших хвилин.

Ман Сіті лише вдруге пробився до фіналу Ліги чемпіонів. У сезоні 2020/21 "містяни" драматично програли Челсі (0:1), хоча теж вважались фаворитами. Гвардіола може зрівнятись з Пейслі та Зізу кількістю перемог в ЛЧ (по 3). Абсолютний лідер – Карло Анчелотті (4).

Каталонський фахівець відчуває величезний тиск. Йому не вдається підкорити найпрестижніший єврокубок з часів Барселони. Хейтери і навіть деякі мадридські журналісти намагалися спровокувати Пепа перед матчами з Реалом. Мовляв, без Мессі – він ніхто. Зараз з’явився прекрасний шанс позакривати усім роти.

Інтер вигравав ЛЧ ще при Жозе Моурінью у 2010-му. Це буде п’ятий фінал в історії міланського гранда (3 перемоги). Віце-чемпіони Італії у вогні. "Нерадзурі" не пропускали у п'яти з шести матчів плей-офф. Як і Ман Сіті, вони завоювали національний Кубок, здолавши Фіорентину. Та це кардинально не змінює їхні шанси в Туреччині.

Надійний букмекер FAVBET очевидним фаворитом гри вважає Ман Сіті. Коефіцієнт на перемогу англійців в основний час становить 1.52. Тоді як тріумф Інтера прирівнюється до дива – 6.90. Цінник нічиєї за підсумками 90 хвилин – 4.80. На те, що Ман Сіті виграє трофей, можна поставити з коефіцієнтом 1,25. Шанси "нерадзурі" значно скромніші – 4,55.

Фахівці очікують результативного футболу. Стандартний тотал більше 2.5 оцінюється балом 1.81, аналогічний тотал менше – 2.16. Ерлінг Холанд і Хуліан Альварес мають найбільше шансів відзначитися забитими м’ячами – коефіцієнти 1.60 і 2.35 відповідно.