Кубок Італії, 1/4 фіналу

Аталанта – Фіорентина – 2:3

Голи: Дзаппакоста, 30, Бога, 56 – Пйонтек, 9 (пен), 71 (пен), Міленковіч, 90+3

Вилучення: Мартінес-Куарта, 79

Аталанта організувала собі неприємності вже на старті поєдинку. Мартен де Рон неакуратно зіграв проти Ніко Гонсалеса у власному штрафному. Після перегляду відеоповтору рефері призначив пенальті, а польський форвард “фіалок” Кшиштоф Пйонтек холоднокровно виконав вирок.

До середини першого тайму Аталанта майже нічого не створила. На 26-й хвилині активізувався Руслан Маліновський. Українець відірвався від захисників у центрі поля, трішки пригальмував, розхитав суперника і пробив повз дальню стійку. Щоправда лайнсмен трохи раніше зафіксував сумнівний офсайд.

Бергамаски продовжували нагнітати і таки домоглися свого на 31-й хвилині. Дзаппакоста феноменальним ударом у дальню дев’ятку зрівняв рахунок. В кінці першого тайму господарі могли забивати вдруге: Маліновський класно розвернув атаку наліво, Дзаппакоста прострілив на Бога, а той ледь помітним дотиком переправив сферу у стійку. Пашаліч з добиванням відверто затягнув – 1:1 до перерви.

Другий тайм активніше розпочала Фіорентина. Пйонтек дивом не влучив у ворота з кількох метрів. Не забиваєш ти – забивають тобі: відоме футбольне правило спрацювало на 56-й хвилині. Бога феноменально прорвався крізь двох оборонців і закрутив м'яча під дальню стійку.

Маліновський міг стати антигероєм. Наш хавбек помилився перед власним штрафним, проте Соттіль помилкою українця не скористався, вистреливши повз ворота. Фіорентина знову відігралась з пенальті, цього разу сфолив Копмайнерс. Пйонтек з першої спроби не переграв Муссо, але після добивання у аргентинського кіпера шансів не було – 2:2.

На 74-й хвилині Гасперіні замінив Маліновського, який проводив посередній матч. Українець не завдав жодного удару по воротах і занадто багато помилявся при передачах (9 точних з 15-и). Собі до активу Руслан може записати хіба що класний дриблінг (5 успішних спроб з 7-и) і боротьбу (7 виграних дуелей). Загалом Маліновський виглядав активно, проте з ефективністю дій були очевидні проблеми.

На 79-й хвилині Фіорентина залишилися у меншості. Аргентинський центрбек Мартінес-Куарта виправдав своє реноме жорсткого гравця. Вихованець Рівера отримав другу жовту і достроково завершив гру. Попри це "фіалки" драматично вирвали гостьову перемогу на третій компенсованій хвилині до основного часу. Міленковіч невідпорно пробив з лінії штрафного – 3:2.

Після тривалих консультацій з VAR арбітр все ж зафіксував перемогу господарів. Аталанта, торішній фіналіст, припиняє боротьбу за Кубок Італії.