"Сьогодні я тут, щоб поділитися новиною про те, що завершую кар'єру після закінчення сезону. Було нелегко ухвалити це рішення. Я розмовляв зі своєю родиною, моїми дітьми. Вони сказали, що батько повинен повернутися додому. Це була чудова подорож для мене.

Трабзонспор буде останнім клубом, за який я граю. Матч, який ми зіграємо в суботу, буде для мене останнім на домашньому полі. Я здійснив свої мрії. Як тільки я народився, перше, що я побачив, був футбол, футбольне взуття. Футбол був моєю долею. Я почав свою футбольну кар’єру у віці 4 років. Це була моя мрія, коли я почав займатися футболом. Це була велика мрія для хлопчика із маленького міста. Я думаю, що досяг своєї мрії, швидко піднявшись цими кар’єрними сходинками", – наводить слова Гамшіка Ekonomim.

Нагадаємо, Марек розпочинав свій шлях в словацькому Юпі та Братиславі U-19, далі перебрався у Слован, а звідти в Брешію. Після вильоту останньої у Серію В, словаку пропонували перебратись в донецький Шахтар. Втім він не побоявся спробувати свої сили в топ-клубі Наполі. В активі Гамшіка 520 матчів за неаполітанців в усіх турнірах – це рекорд клубу. Він також є другим найкращим бомбардиром в історії партенопейців (121 гол) після Дріса Мертенса (148 забитих м'ячів).

Після найкращого періоду у своїй кар'єрі 35-річний Марек пограв за китайський Далянь Іфан, шведський Гетеборг, а його останнім клубом став турецький Трабзонспор.