Уже наступного тижня шанувальники футболу зможуть насолодитися матчами 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Розв'язка великого турніру не за горами, тож саме час поміркувати, шанси яких команд на перемогу в турнірі найбільш реальні.

Переможець торішнього розіграшу Ліги чемпіонів – лондонський Челсі – виглядає далеко не найсильнішою командою з тих 16, кому вдалося пробитися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2021/22. Хлопці Томаса Тухеля впевнено пройшли групову дистанцію, але пропустили перед собою туринський Ювентус. Розгромна перемога над туринцями з рахунком 4:0 не стала яскравим фінальним акордом – усе зіпсувала нічия з Зенітом на виїзді – 3:3.

У першому етапі плей-офф "аристократи" зіграють проти сенсаційного чемпіона Франції Лілля. Після стрімкого злету "мастифів" підстерегло болюче падіння: команда перебуває лише на 11 місці у таблиці та зазнала болючого розгрому від ПСЖ. Челсі має більше шансів на прохід далі, але чи зможуть лондонці проявити торішню стабільність у грі з грандами – відкрите запитання.

Битва Реала та ПСЖ – це свого роду передчасний фінал Ліги чемпіонів. Обидва титани європейського футболу були серед фаворитів на перемогу у турнірі. Зіркові парижани набралися досвіду та готові брати штурмом омріяний кубок, але в Реала є злагоджена команда та Карло Анчелотті.

За складом ПСЖ вже претендує на те, щоб отримати кубок, але на футбольному полі самої зірковості замало. Реал має більше досвіду перемог у Лізі чемпіонів, і доволі часто фортуна стає на бік "вершкових". Карло Анчелотті теж дещо краще контролює команду, аніж Маурісіо Почеттіно. Реал – король Європи, тому завжди буде серед головних претендентів на перемогу, незалежно від того, який суперник йому протистоятиме.

Великі шанси є того, що кубок Ліги чемпіонів 2021/22 поїде на Туманний Альбіон. Окрім Челсі у раунд плей-офф пробилися Ліверпуль, Манчестер Сіті та Манчестер Юнайтед. І якщо кризовий МЮ доволі сумнівний претендент на те, щоб пройти мадридський Атлетіко, то команди Клоппа та Гвардіоли виглядають машинами, зупинити які Інтеру та Спортінгу просто не під силу. З англійського квартету хтось таки мусить дійти до фіналу, а можливо, повториться історія 2020/21 і у битві за приз зійдуться представники найсильнішої ліги світу?

Мюнхенська Баварія – ще один грізний колектив, якому пророкують перемогу у Лізі чемпіонів. Лєвандовскі та компанія навряд чи відчують проблеми від Зальцбурга, хоча австрійський колектив здатен на вражаючий перформанс, тим паче, що "роттен" останнім часом немало пропускають. Втім, Ліга чемпіонів – чи не головна мета німецького клубу на сезон, тому тріумф Баварії навряд чи для когось стане сюрпризом чи сенсацією.

Вільяреал та Ювентус – це та пара 1/8 фіналу, в якій важко навіть уявити одного з майбутніх переможців Ліги чемпіонів. Ці команди просто не тягнуть на те, щоб розглядати їх як потенційну загрозу амбіціям інших грандів. Хто б тут не переміг, його шлях в турнірі, скоріш за все, фінішує вже в 1/4.

Бенфіка Романа Яремчука перебуває у кризі, тому битва з Аяксом може стати для "орлів" останньою у Лізі чемпіонів. Амстердамські хлопці завжди готові шокувати грандів, але їхня перемога у турнірі виглядає малоймовірною – глибина складу та досвід тут мають визначальний характер. Що ж до "вухатого" кубка, то цього року на ньому вигравіюють назву команди, якій вдасться об'єднати сяйво зірок та гармонію командної взаємодії.