Перед фінішем англійської Прем'єр-ліги "іриски" повисли над зоною вильоту. У паралельному поєдинку Лестер зустрічався з Вест Хемом. Поразка від Борнмута за умови того, що лиси переможуть "молотобійців", коштувала б команді Віталія Миколенка перемоги в АПЛ. Натомість "вишенькам" виліт в Чемпіоншип не загрожував.

Миколенко не потрапив навіть у заявку на матч через травму. Натомість Ілля Забарний з'явився на полі з перших хвилин. Ліверпульці створили більше гольових епізодів в першій поливні – 3:0 за ударами у площину воріт. Щоправда, "розмочити" рахунок командам так і не вдалося. Ідрісса Гуйє змарнував найкращий момент, пробивши впритул до воріт прямісінько в кіпера.

По перерві ситуація на полі не змінилася. Евертон конвертував статистичну перевагу в гол – відзначився Абдулай Дукуре. Ілля Забарний провів на полі увесь матч та отримав середню оцінку (6.9) серед оборонців Борнмута за версією порталу SofaScore.

Отже, Евертон зберіг прописку в АПЛ (36 очок). "Вишні" фінішували на 15-й сходинці (39 балів). Лестер вилітає у Чемпіоншип попри перемогу над Вест Хемом (2:0).