Атлетік та Осасуна – принципові суперники Жирони Віктора Циганкова у боротьбі за перепустку у єврокубки. Найближче до мети перед баскським дербі перебувала команда з Більбао. Атлетік розташувався на сьомому місці, яке дає перепуску в Лігу конференцій. Однак у спину дихає команда українця, відстаючи лише на одне очко. Осасуна теж зберігає шанси прорватися у зону єврокубків.

У першому таймі дві хороші нагоди відкривати рахунок мав Іньякі Вільямс. Спершу м'яч після удару форварда Атлетіка ледь не з лінії воріт вибив захисник господарів. А за лічені хвилини рятувати Осасуну від натиску Вільямса довелося голкіперу. На перерву команди пішли із нулями на табло.

Натомість на старті другого тайму Анте Будімір вивів памплонців уперед. А на 77-й хвилині перевагу господарів закріпив Лукас Торро – 2:0.

Після цієї дуелі в Осасуни і Атлетіка порівну очок – по 50, однак памплонці випереджають команду з Більбао за додатковими показниками і вриваються на сьоме місце. Жирона перебуває на дев'ятому щаблі (49 залікових балів). До завершення сезону Ла Ліги залишилося два тури, тож боротьба за єврокубки набирає ще більше градусів.