До спільного обговорення формату трансляції матчів майбутнього сезону чемпіонату України приєднались представники 16 клубів. Серед старої плеяди на зібрання не з'явився Львів та Металіст, проте замість них в зустрічі взяли участь Полісся та Оболонь, повідомив Ігор Бурбас у своєму Telegram-каналі.

За його інформацією, жодна команда не виступила проти створення єдиного телепулу. Очікується, що власна ОТТ-платформа буде створюватись з нуля. Витрати на трансляції мають взяти на себе клуби. Таким чином на кожен поєдинок команда має виділяти 6,5 тисяч доларів, що буде дорівнювати 100 тисяч на сезон.

Не всім клубам буде під силу виплачувати таку суму, тому двоє представників поставили цю ідею під сумнів. Очікується, що перший рік існування УПЛ-тб буде щонайменше незбитковим. Основним джерелом доходу стануть щомісячні підписки та рекламні угоди, які команди можуть використовувати у трансляції своїх поєдинків індивідуально.

Нагадаємо, компанія Setanta Sports відмовилася від раніше підписаної трирічної угоди, адже так і не отримала права на трансляцію матчів усіх клубів української Прем’єр-ліги в нинішньому сезоні.