"Я вітаю Брайтон з неймовірним сезоном. І хочу, щоб ви серйозно сприйняли мої слова, бо я переконаний: Роберто Де Дзербі – один з найвпливовіших тренерів за останні 20 років. Ніхто не грає так, як його Брайтон. Це унікально.

Його команда створює по 20-25 гольових шансів у середньому за матч, це на порядок краще, ніж у будь-якого конкурента. Його команда монополізує та контролює м'яч у такий спосіб, якого я давно не бачив", – наводить слова Гвардіоли офіційний сайт "містян".

Італійський фахівець проводить з "чайками" лише перший сезон, проте вже став ледь не найбільшим тренерським проривом АПЛ. Нещодавно Де Дзербі достроково вивів Брайтон у єврокубки – вперше за 122-річну історію. Щоб гарантувати місце у Лізі Європи, команді необхідно набрати один пункт в завершальних двох турах чемпіонату Англії.

Нагадаємо, українським вболівальникам Роберто запам'ятався роботою з Шахтарем. Італієць очолив "гірників" у травні 2021, проте був змушений покинути УПЛ через повномасштабне вторгнення росії. За кермом донецького клубу Де Дзербі провів 30 матчів та святкував 20 перемог.