Прімера. Тур 35

Жирона – Вільяреал – 1:2

Голи: Лопес, 24 – Піно, 9, Морено, 90+4

Обидва суперники виходили на цю дуель з думками про єврокубки. Жирона розташовувалась у зоні Ліги конференцій та мала великі амбіції поборотись за путівку до Ліги Європи. Натомість Вільяреал претендує заскочити на четверту сходинку, яка гарантує участь у Лізі чемпіонів.

Віктор Циганков традиційно розпочав поєдинок зі стартових хвилин. "Жовта субмарина" дуже швидко шокувала команду українця. Чуквуезе у центрі поля обікрав Буено та викотив партнеру на порожні ворота – Піно не мав шансу схибити. Гості відповіли сольним проходом Рікельме.

На 24-й хвилині Жирона зрівняла рахунок. Той же Рікельме виконав ювелірний навіс на дальню стійку, Мартінес переправив м'яч у центр воротарської зони, а Лопес з близької позиції розстріляв Гассанігу.

Циганков протягом усієї гри тиснув на оборону Вільяреала і на 70-й хвилині навіть зміг відзначитись. Українець обігрався з партнером і покотив м'яч у ближній кут. На жаль, рефері скасував взяття воріт через офсайд Стуані.

Загалом за поєдинок Віктор 43 рази торкався м'яча, вдало виконав 25 з 35 передач (71%), одного разу заблокував удар суперника, виграв 2 єдиноборства з 5, двічі відібрав м'яч та 13 разів втратив його. Статистичний портал WhoScored оцінив гру українця у 6.5 бала.

До фінального свистка команди обмінялись ударами Рікельме та Трігероса. Фінальне слово було за Морено, який на 90+4 хвилині замкнув простріл Джексона. "Жовта субмарина" здобуває вольову перемогу на виїзді – 2:1.

Таким чином Вільяреал залишився на 5 місці з 60 очками. Жирона продовжить боротьбу за єврокубки на 7 позиції з 48 пунктами.