"Ми не тиснемо руку, бо вона з росії. Немає жодного секрету, чому я не тисну руку. Бо взагалі-то ця країна напала на Україну. Так, я розумію, що це спорт, але політична складова тут також є. Тому нічого особистого, але загалом, це неприйнятно.

Гра складалася нестабільно, тому що вона гравець високого рівня, дуже сильна суперниця. Це була запекла боротьба. Було важко. Я виграла 7-5 у першому сеті, далі, можливо, трохи втратила концентрацію. Також було багато нервів, коли я подавала на матч. Це мій перший півфінал. Я намагалася трохи вимкнути емоції, але це дуже складно зробити, коли граєш такі складні поєдинки.

Іноді трапляється таке, що коли дуже хочеш довести матч до перемоги, починаються проблеми. Я припустилася помилки. У третьому сеті я почувалася значно краще психологічно. Я була більш стійкою, більш зібраною. Я дуже щаслива і дуже пишаюся собою, як я змогла впоратися із ситуацією після другого сета", – цитує Калініну Великий теніс України.

Нагадаємо, завдяки перемозі над росіянкою Ангеліна вийшла у дебютний для себе фінал змагань на рівні WTA 1000. Другою фіналісткою тисячника в Італії стане переможниця пари Єлена Рибакіна – Альона Остапенко.