Про це розповів відомий український журналіст Віктор Вацко. "Динамо останні 4 роки мучилось з футболістом на позиції центрфорварда, вони пробували багатьох – ніхто не заграв. Був період, коли найкращим нападником Динамо був півзахисник Гармаш. Ваната особливо ніхто в розрахунок не брав, так часто буває з власними вихованцями, які ростуть в тебе під носом, а ти його не помічаєш.

Влад дуже багато забивав на молодіжному рівні. Минулого сезону його віддали в оренду в Чорноморець набиратися досвіду. Там він не дуже яскраво проявив себе, забивши 3 м’ячі в 17 матчах. Григорчук, який очолив одеситів у другій частині минулого сезону, Ваната в своїх планах не мав.

Після повернення з Чорноморця у Владислава стався кар’єрний прорив. Спочатку він трьома голами та двома асистами в матчах з Північною Македонією та Францією забезпечив молодіжній збірній місце в плей-оф кваліфікації Євро-2023. А згодом виграв конкуренцію за місце основного форварда в складі Динамо. Якщо брати 2023 рік, то Ванат безальтернативний вибір на вістрі атаки киян.

Його гра проти Чорноморця була яскравим промінчиком у посередньому футболі киян. Хитрий, динамічний, хороша швидкість, дуже добре працює із м’ячем, розумно відкривається, грає двома ногами, обігрує в обидві сторони, відчуває, коли потрібно віддати передачу, якісно підігрує, різкий.

Минулого року мені розповідали, що Ванат входить в сфери інтересів Аякса. Думаю, прямо зараз Влад на своєму місці в київському клубі. Він має прекрасний шанс постійно грати, забивати і прогресувати, це дуже важливо в 21 рік. На мій погляд, в УПЛ є тільки 2 форварди, які повинні бути кандидатами в національну збірну – Довбик і Ванат", – резюмував журналіст в ефірі авторської програми Вацко on air.