У 2016 році киянка Яна Волощенко заявила, що виховує двох дітей від нігерійського екс-форварда Динамо Брауна Ідейє. Втім сам футболіст заперечує будь-який зв'язок з жінкою.

"Як у справжнього професіонала, моя рутина завжди була суворо зосереджена навколо клубу, тренажерної зали та сім'ї. Можливості з кимось поспілкуватися майже не було, не кажучи вже про те, щоб мати таємні позашлюбні стосунки, які могли б призвести до появи трьох дітей. Це просто неможливо, враховуючи ще й велику увагу з боку засобів масової інформації до мене, як одного із найважливіших гравців того часу в чемпіонаті України, а потім і в інших країнах, де я виступав.

Ці шантажисти завжди з'являються у ЗМІ й звертаються до моїх клубів щоразу, коли я підписую новий контракт. Це своєрідний засіб тиску на мене. Вони хочуть, щоб я зв'язався з ними, аби врегулювати ситуацію, та заплатив викуп.

Маленьке коло людей, які дійсно близькі до мене, можуть сказати, що я сімейна людина, яка кохає свою дружину та дітей. Будь ласка, повірте мені, це все шантаж", – сказав Браун Ідейє в інтерв'ю Sports247 Naija.

Нагадаємо, Ідейє виступав за Динамо з 2011 по 2014 рік і був лідером атаки "біло-синіх" (107 матчів, 45 голів, 12 асистів). У футболці киян нігерієць виграв Кубок України. Наразі Браун захищає кольори Аль-Ярмука з вищої ліги Кувейту.