Серіа А. Тур 33

Удінезе – Наполі – 1:1

Голи: Ловріч, 13 – Осімхен, 52

У минулому турі Наполі не скористався шансом достроково завоювати омріяне Скудетто, розписавши нічию з Салернітаною. Тому на поєдинок з Удінезе підопічні Спалетті виходили з думками про чемпіонство. Вболівальники чекали лише позитивного результату, адже востаннє неаполітанці вигравали Серію А ще у 1990-му за часів легендарного капітана Дієго Марадони. Щоб достроково вибити Лаціо з чемпіонської гонки, "блакитним" вистачало навіть нічиєї.

Наполі готувався до тріумфу, організувавши на своєму стадіоні велику фан-зону. Оскільки цей поєдинок неаполітанці проводили на виїзді, більшість тіфозі спостерігали за вирішальним матчем з трибун стадіону імені Дієго Марадони через велетенські телеекрани.

Вже зі стартових хвилин Наполі забрав м'яч під свій контроль та активно почав нагнітати на ворота суперника. Втім, неаполітанці дуже швидко були змушені розводити м'яч з центру поля. Захисники загубили Ловріча в карному майданчику, тому словенець мав вдосталь часу прийняти м'яч та завдати потужного удару під поперечку.

На 22-хвилині підопічні Спалетті претендували на пенальті, проте ні арбітр, ні асистент VAR не побачили фол на Кварацхелії. Хоча захисник дійсно зіграв у коліно та завадив грузину вибігати на небезпечну позицію. Відновити паритет міг Осімхен – його удару головою трохи не вистачило точності. Під завісу першого тайму Наполі закріпився на половині поля Удінезе, але господарі змогли втримати перевагу перед перервою.

На 52-й хвилині "блакитні" змусили шаленіти своїх тіфозі. Після удару Кварацхелії м'яч відскочив точно в ноги Осімхену, який з близької дистанції відновив паритет у грі. До слова, цей гол став для нього 22-им у чемпіонаті Італії.

Згодом нігерійський бомбардир відзначився вдруге, проте рефері зафіксував фол в атаці. Неаполітанці спокійно провели завершальну частину гри та вигризли бажаний заліковий бал.

Нічия з Удінезе подарувала Наполі третє в історії чемпіонство Серії А. Підопічні Лучано Спалетті гарантували собі Скудетто за 5 турів до завершення чемпіонату.