Кубок Франції. Фінал

Нант – Тулуза – 1:5

Голи: Бла, 75 (а) – Коста, 4, 10, Даллінга, 23, 31, Абухлаль, 79

У 2022-му Нант завоював трофей, здолавши у фіналі Ніццу. Цьогоріч "канарки" пройшли непростою сіткою, вибивши, зокрема, Ліон та Ланс. А от Тулузі з жеребом відверто пощастило. І у чвертьфіналі, і у півфіналі підопічні Філіппа Монтаньє зустрічалися з представниками Ліги 2.

Хай там як, та вже на старті фінального поєдинку Тулуза шокувала чинних на ту мить переможців турніру. Захисник з екзотичного Кабо-Верде Логан Коста оформив дубль до 10-ї хвилини. Обидва рази 22-річний оборонець відзначився головою після розіграшу кутових. Нант кинувся відігруватися і до перерви вхопив ще два м’ячі в контратаках. Цього разу автором дублю став нідерландський нападник Тейс Даллінга. У другому таймі команди обмінялися забити голами, підсумувавши ефектні 5:1.

Ця Тулуза виграла перший Кубок Франції у своїй історії. У 1957-му трофей здобував клуб з такою ж назвою, але він припинив існування у 1967-му, а нинішній ФК Тулуза виник за три роки після цього.

Нагадаємо, що французький гегемон ПСЖ вилетів з турніру від Марселя, за який у тому матчі відзначився Руслан Маліновський. У чвертьфіналі, утім, сам Олімпік сенсаційно поступився Аннесі у серії пенальті.