Кубок Президента ОАЕ. Фінал

Аль-Шарджа – Аль-Айн – 1:1 (пенальті – 14:13)

Голи: Абдулбасіт, 48 – Лаба, 56

Сергій Ребров довірив Андрію Ярмоленку місце у стартовому складі на фінальний матч проти Аль-Шарджі. З цим клубом Аль-Айн зустрічався в чемпіонаті менш ніж два тижні тому і впевнено переміг 2:0.

Однак цього разу рахунок відкрила саме Аль-Шарджа. На початку другого тайму екс-гравець Роми, Ювентуса та Барселони Міралем П’яніч подав з кутового прямісінько на голову Абдулбасіту, який і вивів номінальних господарів уперед.

Повернути рівновагу підопічним Реброва вдалося майже одразу, і безпосередню участь у цьому взяв Ярмоленко. Андрій спочатку ефектно пробив з-за меж штрафного, але воротар витяг м’яч з-під поперечини, перевівши його на кутовий. Після розіграшу цього стандарту українець прострілював вже у воротарський майданчик, голкіпер перехопив передачу, але відкинув м’яч прямісінько на найкращого бомбардира Аль-Айна Лабу – 1:1.

Більше з гри команди не забивали, тож долю трофея вирішували у серії післяматчевих пенальті. Ярмоленко реалізував перший одинадцятиметровий Аль-Айна. Команди забили по 8 ударів поспіль.

Першим зробити сейв вдалося кіперу Аль-Айна, але його візаві одразу відповів тим же. Далі обом воротарям довелося і самим бити з позначки – бездоганно. Польові гравці почали виконувати по другому удару – Ярмоленко із завданням знову впорався без проблем, а от у його партнера 20-річного Матіаса Паласіоса нерви виявилися не такими міцними. 14:13 – божевільна перемога Аль-Шарджі.