АПЛ. Тур 33

Евертон – Ньюкасл – 1:4

Голи: Макніл, 80 – Вілсон, 28, 75, Жоелінтон, 72, Мерфі, 81

Саутгемптон – Борнмут – 0:1

Гол: Таверньє, 50

Евертон був аутсайдером у матчі з Ньюкаслом. Проте господарі у першому таймі діяли небезпечніше та мали кілька хороших моментів, щоб відзначитися. Натомість Ньюкасл краще реалізував свій шанс. Жоелінтон вистрілив по воротах, голкіпер невдало вибив перед собою, Віталій Миколенко намагався першим дотягнутися до мʼяча, проте Вілсон був швидшим та влучним ударом вивів свою команду вперед. Під завісу тайму Калверт-Льюїн міг зрівняти, але гол скасували через офсайд.

По перерві Жоелінтон після передачі Віллока головою переправив мʼяч у сітку. За кілька миттєвостей Вілсон влучив у девʼятку та оформив дубль. Евертону вдалося відіграти один гол завдяки Макнілу, який прямим ударом з кутового підкрутив мʼяч у ворота. Ісак побіг у контратаку, принизив захист господарів, скинув на Мерфі, а той зробив рахунок 4:1 на користь Ньюкасла.

Отже, Евертон залишився у зоні вильоту на 19 місці (28 очок), а Ньюкасл на третьому з 62 балами.

У паралельному матчі туру Саутгемптон приймав Борнмут. Український легіонер гостей Ілля Забарний не потрапив у стартовий склад на гру. У першій половині зустрічі глядачі не побачили голів. А ось по перерві Таверньє опинився у штрафному та низом пробив у лівий кут. У голкіпера не було жодних шансів врятувати свою команду. Забарний зʼявився на полі на 67 хвилині замість Сенесі. Українець за цей час відібрав мʼяч у суперника, віддав три точні паси та мав одну втрату.

Отже, Борнмут піднявся на 14 місце з 36 очками, а Саутгемптон залишився на дні та має у своєму активі 24 бали.