Чемпіонат Англії. Тур 33

Манчестер Сіті – Арсенал – 4:1

Голи: Де Брюйне, 7, 54 Стоунз, 45+1, Холанд, 90+5 – Холдінг, 86

Здолати Манчестер Сіті в чемпіонаті Англії Арсеналу не вдавалося ще з 2015 року. Цього разу перемога була необхідна "канонірам" як ніколи. Команди є прямими конкурентами у боротьбі за чемпіонський титул, а три поспіль нічиї лондонців в останніх турах дозволили "містянам" випередити суперників за втраченими очками.

Втім, Олександр Зінченко з партнерами не змогли нічого протиставити Манчестер Сіті. Українець традиційно вийшов у стартовому складі Арсенала і вже на 7-й хвилині став свідком першого голу у ворота "канонірів". Холанд виграв боротьбу у центрі поля та скинув м’яч на Де Брюйне. Бельгієць, якого через візуальну схожість часто називали близнюком Зінченка, коли той ще виступав за Сіті, прорвався до штрафного майданчика та пробив у самісінький кут воріт Ремсдейла.

Невдовзі Кевін отримав ще один дуже схожий шанс у контратаці, але його удар встигли заблокувати. Після цього марнувати моменти взявся Ерлінг Холанд. Найкращий бомбардир АПЛ отримав чимало вільного простору через необхідність гостей відігруватися. Норвежець до перерви мав, принаймні, три моменти, два з яких виходи віч-на-віч. Та, зрештою, подвоїв перевагу команди Гвардіоли не Холанд, а Джон Стоунз. Захисник відзначився головою після подачі зі штрафного від Де Брюйне.

Усе той же Кевін остаточно поховав інтригу вже на старті другого тайму, чітко пробивши з меж штрафного майданчика після передачі Холанда, у якого відтак дубль з асистів. Цей гол став для бельгійця восьмим в кар’єрі у ворота Арсенала. Стільки Де Брюйне не забивав жодному іншому клубу АПЛ. Слабкою втіхою для підопічних Артети став гол Холдінга на останніх хвилинах, але останнє слово господарі все одно залишили за собою – Холанд таки забив свій 33-й гол в чемпіонаті.

"Каноніри" поки залишаються на верхівці турнірної таблиці, але Манчестер Сіті тепер відстає лише на два бали, зігравши при цьому на 2 матчі менше.