"Блаугранас" продовжують працювати над трансфером своєї екс-зірки Лео Мессі. Сам аргентинець, нібито, також не проти повернутись на Камп Ноу. Втім для того, аби досягти угоди, сторонам потрібно піти на поступки. Про це повідомляє Sport.es.

Барселона може запропонувати 35-річному нападнику близько 25 мільйонів євро на рік без урахування сплати податків. Зарплата Лео "чистими" становитиме приблизно 13 мільйонів євро. До слова, таку ж суму наразі отримує форвард каталонців Роберт Лєвандовскі. Перед відходом з Барселони влітку 2021-го Мессі заробляв вчетверо більше – 100 мільйонів (без урахування сплати податків). Наразі ж клуб не може платити йому більше через вимоги фінансового фейр-плей. "Кулес" планують вже незабаром озвучити свою пропозицію аргентинцю, однак перед цим узгодять усі деталі з Ла Лігою.

Контракт Ліонеля з Барселоною буде розрахований до 2025 року. Однак нападник матиме право розірвати угоду вже у 2024 та безплатно покинути клуб. Водночас каталонцям доведеться влаштувати розпродаж гравців, або ж скоротити зарплати в команді.

Нагадаємо, Мессі досі не пролонгував контракт з ПСЖ. Його чинна угода з парижанами розрахована до червня 2023 року. У поточному сезоні аргентинець може похизуватися дивовижною результативністю – 19 голів та 18 асистів у 34 матчах в усіх турнірах.