"Це підкреслює нашу державну позицію, що представники катів і вбивць мають залишатися персонами нон грата на будь-яких міжнародних майданчиках, включно зі спортивними. Спроби повернути їх сьогодні, спроби переконати весь світ, що з ними можна вести діалог на засадах олімпійських принципів, не сумісні з реальністю.

Це рішення міністерства пропрацьоване з федераціями, які переважно його підтримали. Хочу наголосити, що ми не ставимо собі ціль позбавити наших спортсменів можливості брати участь в міжнародних спортивних змаганнях.

Що стосується збірної України з футболу, то участь збірної Білорусі – це окремий груповий турнір. Станом на сьогодні ми не розглядаємо питання заборони нашій національній команді участі у відбірковому турнірі", – пояснив Бідний в ефірі телеканалу Рада.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство молоді та спорту України заборонило всім національним збірним з олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту брати участь у змаганнях, на які допустили представників росії та Білорусі.