АПЛ. 31 тур

Челсі – Брайтон – 1:2

Голи: Галлахер, 14 – Велбек, 42, Енсісо, 70

Евертон – Фулхем – 1:3

Голи: Макніл, 35 – Рід, 22, Вілсон, 51, Джеймс, 68

Мудрик вперше за останні чотири матчі потрапив у стартовий склад Челсі. Ця дуель для українця була особливою – "синім" протистояла команда екс-наставника Михайла – Роберто Де Дзербі. Молодий талант не раз згадував, що саме італійський коуч допоміг йому повірити в себе, коли очолював "Шахтар".

Уже на старті поєдинку Мудрик записав у свій актив асист. Він класно відкрився між лініями та отримав пас у центрі поля. Українець самотужки протягнув м'яч аж до межі карної зони Брайтона і віддав на Галлахера. Той потужно пробив, м'яч зрикошетив від суперника і залетів у сітку – 1:0.

Брайтон захопив ініціативу, діяв першим номером і цілком заслужено ще до перерви зрівняв рахунок. Велбек використав навіс Гроса і ударом головою відновив паритет.

По перерві "чайки" продовжили домінувати, але забити так і не вдавалося. В одній із рідкісних атак лондонці могли знову вийти вперед. У підсумку затяжної атаки "синіх" Мудрик пробивав з кута штрафного, але Санчес свою команду врятував. Невдовзі гості заслужено забили вдруге.

Розкішний дальній удар вдався Енсісо. Мудрик провів на полі весь матч. Вже у компенсований час він міг врятувати лондонську команду, але пробив трохи вище від поперечки. Загалом за гру Михайло 33 рази торкнувся м'яча, віддав 11 точних пасів (64%), виграв 6 єдиноборств і заробив 2 фоли.

Команда українця після цієї поразки займає принизливе 11 місце в АПЛ (39 очок). Брайтон посідає 7 сходинку (49 пунктів).

У паралельній дуелі ще один українець Миколенко із перших хвилин вийшов на поле у складі Евертона проти Фулхема. Рахунок відкрили гості – на 21 хвилині забив Рід. До завершення тайму "іриски" відквитали один гол – його у свій актив записав Макніл. Але по перерві Фулхем забив ще двічі: відзначилися Вілсон і Джеймс. До слова, Вілсону асистував екс-зірка донецького Шахтаря Вілліан.

1:4 – підопічні Дайча залишаються за крок до зони вильоту – 17 місце, 27 пунктів. Фулхем розташувався на 10 щаблі – 42 очки.