Чемпіонат України. Перша ліга. Чемпіонська група. Тур 1

Полісся – МФК Металург – 1:2

Голи: Будківський, 10 – Сидоров, 33, 78 (п)

Вилучення: Червак, 90 (Полісся)

Житомирці, які до цього матчу не програли жодного поєдинку в Першій лізі, очікувано краще розпочали і протистояння з Металургом.

Вже на 10-й хвилині екс-форвард збірної України Пилип Будківський відкрив рахунок. Це неабияк потішило чи не найзірковішого фана Полісся Олександра Усика. Чемпіон світу з боксу, який, нагадаємо, навіть грав за житомирців у товариському матчі, цього разу спостерігав за поєдинком з трибун.

Полісся і після голу володіло ініціативою, але помилки господарів дозволили Металургу зрівняти рахунок до перерви, а в другому таймі завдяки пенальті вийти уперед. Дубль оформив 21-річний Олексій Сидоров.

Господарі створили достатньо нагод, аби врятувати бодай нічию, але блискуче діяв кіпер Металурга Назар Байда. З відчаю захисник Полісся Вадим Червак навіть дозволив собі штовхнути у спину арбітриню матчу Софію Причину, за що миттєво отримав червону картку.

Металург набрав 10 очок та піднявся в зону плей-офф за підвищення в УПЛ. Полісся зазнало першої поразки в сезоні та на один бал відстає від лідер Першої ліги Оболоні.