Павелко є фігурантом розслідування в Україні щодо ймовірного розкрадання позики від УЄФА та будівництва сумнівного заводу штучного покриття для футбольних полів. У березні функціонера рішенням суду відсторонили з посади президента УАФ до 13-го травня. Поки Андрій Павелко оскаржує це рішення, високопосадовець став підозрюваним в іншій гучній справі, повідомляє Le Monde.

Прокуратура швейцарського кантону Юра звинувачує Андрія Павелка у "фальсифікації документів, погрозах, спробах примусу та приватній корупції". Судове засідання в цій справі має відбутися 12 жовтня. Українського функціонера підозрюють у тиску та погрозах швейцарському журналісту Арно Бедату після публікації у виданні L'Illustré резонансного розслідування про ймовірні корупційні схеми президента УАФ. Павелко, нібито, навіть запропонував журналісту 50 тисяч євро готівкою, щоб владнати справу в рамках цивільного процесу.

"Ми сподіваємося на взірцевий вирок, тому що це кваліфікований, чітко окреслений, надзвичайно серйозний напад на свободу преси. Навіть якщо необхідно дотримуватись презумпції невинуватості, інституції повинні демонструвати зразкову поведінку та етичні норми понад усі підозри. Пан Павелко не повинен знову балотуватися в УЄФА. Ми не розуміємо цієї політичної підтримки", – сказав Джорджіо Кампа, адвоката Арно Бедата та L’Illustré.

Швейцарський адвокат Павелка також прокоментував розслідування: "Наскільки це можливо зараз, ми постійно контактуємо з українськими адвокатами пана Павелка та з паном Павелком. Вони переконані, що швейцарськими та українськими справами займалося колишнє керівництво Федерації футболу України, тісно пов’язане з росією, і що всі згадані дії та події є лише черговою спробою витіснити пана Павелка з посади голови Федерації футболу України".