Колишнього гравця ПСВ визнали винним у ДТП, внаслідок якого загинув 4-річний хлопчик. Аварія трапилася ще 14 листопада 2021 року в Нідерландах. Автомобіль, яким Влут керував у стані алкогольного сп’яніння, на швидкості понад 200 км/год врізався в іншу машину. Усі ці факти слідству вдалося довести, попри те, що сам футболіст спочатку заявляв, що не був п’яним, не сидів за кермом, а швидкість була значно нижчою.

"Наше життя ніколи не буде таким, як раніше. Нам складно будувати плани на майбутнє, складно будь-чому радіти. А ти відчуваєш хоч якесь каяття? Наші життя зупинилися, а ти поводишся так, наче нічого не трапилося, спокійно далі граєш у футбол", – зверталася до Влута на одному з судових засідань мати загиблого хлопчика.

Згодом Рай таки визнав власну провину. Зрештою, суд вирішив ув’язнити його на 2,5 роки та позбавити водійських прав на 4 роки, повідомляє rtlnieuws. Утім, з виконанням вироку можуть виникнути труднощі.

Майже одразу після інциденту співпрацю з Влутом припинив його тодішній клуб Хераклес. Гравець перейшов спочатку в Астану, а тепер виступає на російський Урал. Між Нідерландами та рф немає угоди про обов’язкову екстрадицію, тож, цілком ймовірно, що Рай зможе уникати відповідальності доки перебуватиме на території країни-терориста.