"Достроковий виліт ПСЖ з Ліги чемпіонів – подія, що повторюється. Верратті є символом ПСЖ, але ні в захисті, ні в півзахисті, ні в атаці у них не розвинене відчуття колективу.

Серхіо Рамос, колись втілення великого центрального захисника, все ще демонструє якість навіть у своєму віці. Але це не поширюється на інші позиції. ПСЖ – це не команда.

Випадок Кіліана Мбаппе окрема історія. Він, безсумнівно, володіє рисами гравця світового класу і домінує в чемпіонаті Франції. Але його талант не інтегрований з рештою команди. У Мюнхені він просто чекав, поки м’яч потрапить йому в ноги. Я навіть не можу уявити, якою б була кар’єра Мбаппе за межами Парижу.

Мбаппе – гравець збірної Франції, Мессі – збірної Аргентини. Але їх таланти використовуються безцільно, некеровано. Гравці ПСЖ просто не знають, як забивати колективно або яким має бути внесок цих гравців. Мессі в Мюнхені був безпорадним та зневіреним.

У ПСЖ є два гравці, які вразили планету у фіналі чемпіонату світу три місяці тому. Мессі та Мбаппе, плюс Неймар – найкращий бразилець останнього десятиліття. Плюс Рамос, колишній капітан Реала і чотириразовий переможець Ліги чемпіонів. До цього слід додати двох чинних чемпіонів Європи – Доннарумму та Верратті. Але у двох матчах проти Баварії нічого надзвичайного не сталося.

Ми можемо лише пожаліти багатьох вболівальників ПСЖ, які приїхали до Мюнхена. Їхня надія побачити щось народжене на їхніх очах згасає з кожним роком. ПСЖ все ще так само далекий від очікуваного, попри роки інвестицій.

Ця команда з надзвичайно дорогими футболістами нагадує розкішний магазин, в якому демонструють дорогоцінні вироби, якими захоплюються всі, але ніхто не може собі дозволити їх. Він привертає увагу, але працює лише економічно. Якщо ви витрачаєте так багато грошей, але якості немає – це поганий знак", – написав Лам у своїй колонці на L’Equipe.

Нагадаємо, ПСЖ вилетів з Ліги чемпіонів програвши Баварії у 1/8 фіналу з загальним рахунком 0:3.