В іспанській федерації футболу підтвердили, що додали до спільної заявки з португальцями Марокко замість України. Але наголосили, що "синьо-жовті" ще можуть стати четвертими у цій компанії.

"Федерації футболу Іспанії та Португалії вірять, що Асоціація футболу України та її президент подолають труднощі, які вони переживають зараз, щоб представити спільну заявку від чотирьох країн", – йдеться у заяві КІФФ.

Журналісти видання Relevo переконують, що участь України у цій заявці залежить лише від одного чинника – чи буде президента УАФ Андрія Павелка визнано винним у кримінальній справі за звинуваченням у корупції. У цьому процесі ще тривають слідчі дії.

На час розслідування Павелка навіть відсторонили від роботи, але завдяки юридичним нюансам він продовжує виконувати обов’язки президента УАФ. Аби уникнути тимчасового ув’язнення, Павелкові довелося заплатити заставу у 10 млн гривень.

Додамо, що на проведення Мундіалю у 2030 році претендують також Саудівська Аравія разом з Єгиптом та Грецією і спільна заявка від Уругваю, Аргентини, Парагваю та Чилі.