Серія А, 26 тур

Наполі – Аталанта – 2:0

Голи: Кварацхелія, 60, Ррахмані, 77

За останні роки команди здобули репутацію дуже видовищних, що й підтверджували в очних матчах. Кожна з останніх 5 зустрічей прообивала ставку "обидві заб'ють" (загалом 22 голи на двох).

Екс-команда Маліновського підходила до матчу не в найкращій формі – всього одне очко у 3 турах. Наполі тиждень тому поступився Лаціо, але навряд це свідчило про якусь кризу лідера Серії А. Підопічні Спалетті взялися виправляти ситуацію на своєму полі. Політано мав відкривати рахунок вже на 6-й хвилині, якби не чудовий сейв Муссо. Кіпер Аталанти впорався і з ударом Хвічі, який перед цим накрутив кількох захисників.

Натомість екс-воротар бергамасків Голліні стояв без роботи. За весь перший тайм гості не спромоглися завдати бодай одного удару в площину, підтвердвиши свою зжахливу форму. Лише героїчний Муссо тримав нічию, відбивши постріл того-таки Політано перед відпочинком.

Другий тайм складався за схожим сценарієм. Наполі відверто возив опонента і таки досягнув свого на 60-й хвилині. Спрацювала звична пара Осімхен-Кварацхелія. Нігерієць запустив грузина у карний майданчик, той замахами розкидав 6 опікунів і сильно вліпив під поперечку – тут Муссо був безсилий. Тепер Хвіча має 11 голів в рамках Серії А.

Аталанта не подавала жодних ознак камбеку, а незабаром пропустила вдруге. Ніхто не накрив на подачі кутового Ррахмані, який головою переправив м'яч у сітку. 2:0 – переможець здавався очевидним. Настрій господарям могла зіпсувати лише травма ключового захисника Мін Че Кіма.

Наполі скористався фіаско Інтера, збільшивши відрив до астрономічних 18 очок. Аталанта з продовженням жахливої серії застрягла на шостій сходинці.