Душан Влаховіч (81,6 млн євро)

Фіорентина → Ювентус

Сербський нападник може похвалитися статусом найдорожчого футболіста зими-2022. Його трансфер до табору лютих ворогів “фіалок” – Юве – викликав шалене обурення на Артеміо Франкі. Ультрас Фіорентини навіть погрожували Влаховічу розправою, але той не знітився: “Хочу, щоб Ювентус пишався мною. Ми завжди будемо боротися за усі титули”. До слова, 22-річний серб очолює перегони найкращих снайперів Серії А з 17-ма голами.

Ферран Торрес (55 млн євро)

Манчестер Сіті → Барселона

Вихованець Валенсії не був пріоритетом “блаугранас”. Усе змінив осінній візит спортдира каталонців – Матеу Алемані – до Манчестера. Розчарувавшись у Стерлінгу, досвідчений функціонер зосередився на варіанті з Ферраном. Зрештою наставник Барси, Хаві, теж ратифікував вибір керівництва. Трансфер провідного форварда збірної Іспанії чимало експертів називають “дивом Матеу”, адже Барселона перебуває у глибокій борговій ямі (1 млрд 350 млн євро).

Луїс Діас (45 млн євро)

Порту → Ліверпуль

Переїзд колумбійського вінгера в АПЛ – чи не найбільший сюрприз трансферного вікна. 16 голів і 6 асистів у всіх турнірах 2021/22 виявилися хорошою рекламою для провідних клубів Європи. Однак, мало хто сподівався, що “дракони” відпустять свого лідера у розпал сезону. Очевидно, що португальський гранд не вистояв перед спокусливою пропозицією – 45 млн євро. Ще 15 мільйонів Порту зможе отримати у вигляді різноманітних бонусів.

Бруно Гімараєс (42 млн євро)

Ліон → Ньюкасл

Абсолютний ноунейм для тих, хто не стежить за чемпіонатом Франції, обійшовся шейхам у майже 50 млн євро з урахуванням бонусів. Це найдорожчий трансфер в історії Ньюкасла. Бразильський хавбек побив рекорд свого співвітчизника Жоелінтона, який у 2019-му перебрався на Сент-Джеймс Парк з німецького Хоффенхайма за 44 мільйони.

Кріс Вуд (30 млн євро)

Бернлі → Ньюкасл

Шейхам довелося активізувати клаусулу 30-річного форварда. Бернлі торгуватися не хотів. Насамперед через фактично необмежені фінансові можливості нового Ньюкасла. Новозеландець – перевірений снайпер на рівні АПЛ, проте у нинішньому сезоні його результативність відверто не вражає (3 голи у 17 матчах). Щоправда у чотирьох останніх сезонах він регулярно забивав 10 і більше м’ячів у найкращій лізі світу.

Люка Дінь (30 млн євро)

Евертон → Астон Вілла

“Іриски” позбулися статусного фулбека майже одночасно з підписанням нашого Віталія Миколенка. Тоді ще головний тренер ліверпульців Рафа Бенітес особисто спілкувався з українцем перед трансфером на Гудісон. Натомість Дінь через конфлікти з іспанським фахівцем взагалі перестав потрапляти до основи. Цією ситуацію миттєво скористалася Астон Вілла, виклавши за екс-захисника Барси кругленьку суму.